maanantai 9. helmikuuta 2015

Sydämekäs

Kankaat pitäisi reilun viikon päästä olla vakuumipusseissa siisteissä pinoissa valmiina viettämään seuraavat kaksi viikkoa erilaisissa varastoissa ja rekoissa. Ja ompelukoneet myös, tosin niitä ei tarvitse vakuumipussiin laittaa. Toisin sanoen mulla on reilu viikko aikaa ommella lapselle kevätvaatteita. Sellaisia tarpeellisia. 

Eilen alkanut itsepalvelukirppisvuoro verotti lapsen vaaterekkiä raskaalla kädellä, sillä siellä oli paljon sellaisia juuri sopivia, mutta ehkä jo kahden viikon päästä pieniä vaatteita. Jäljelle jäi muutamat housut ja pari hassua paitaa (no, okei. Ehkä viidet molempia). Ei yhtään jumpsuitia tai yöpukua! Alusvaateosiokin on vähän niin ja näin. Yhteenvetona: pitäisi ommella perusvaatetta. 

Ja mitä sitten ompelin? No collegeliivin, tietty! Koska sellainenhan on todella tarpeellinen, välttämätön kerrassaan. 

Kaavoina on käytetty 104-senttisen peruspaidan etu- ja takakappaletta, joita on levennetty, lyhennetty, venytetty, vanutettu, kädenteitä avarrettu ja muuta sellaista. Hupun leikkasin kankaasta vapaalla kädellä. 

Kangas on ihanaakin ihanampaa joustocollegea, jota onnistuin vaihtokauppaamaan itselleni juuri tähän tarkoitukseen sopivan palan. Huppu on vuoritettu epämääräisellä palalla jotain valkoista trikoota ja helmassa, kädenteillä ja napituslistana puhtaanvalkoista resoria Eurokankaasta. 

Kangasta ei ihan riittänyt huppuun, joten pienellä kikkailulla sain aikaiseksi melkein-hupun. Tuollaisen koristeen, joka näyttää ja tuntuu hupulta, mutta on liian pieni laitettavaksi päähän. Koska olihan se huppu nyt saatava! Liivi suorastaan vaati sitä. 

Liivi testattiin tänään tositoimissakin. Hyvin on Hoplopinkestävä ja tanssipeliyhteensopiva. Tykkään! Seuraavaksi jos yrittäisi saada aikaiseksi niitä kevätvaatteita. Ehkä ainakin yksi puuvillatakki retrokankaasta, muutaman wnb-farkut ja jokunen henley ja hupparikin. Ja toinen collegeliivi, koska onhan toi nyt aika söpö. 

1 kommentti:

  1. Ehdottoman tarpeellinen liivi! Tottakai tällaisia söpöjä liivejä tarvitsee lisääkin! Toivottavasti muutto sujuu hyvin ja koneet kankaineen pääsevät turvallisesti perille.

    VastaaPoista